Eurovision kaikkien aikojen kirkkaimmat osallistujat

Eurovision laulukilpailu Eurovision pian juhlii 60-vuotisjuhliaan. Osallistuminen siihen voi olla Unified Broadcasting Unionin maita, joten siksi voittajien joukossa katsomme säännöllisesti maita, kuten Israelia. Alun perin oli vain 7 maata, mutta siitä, että pääpalkinnon saaneiden määrä kasvaa joka vuosi, vuonna 2004 otettiin käyttöön ylimääräinen karsintakierros-semifinaali. Italian, Ranskan, Saksan, Espanjan ja Yhdistyneen kuningaskunnan kaltaiset maat menevät siihen ilman kilpailua. Yhdessä heidän kanssaan on viime vuoden voittaja. Eurovision-kilpailijoita on yksinkertaisesti mahdotonta muistaa kaikkien vuosien ajan, mutta yritämme kertoa mielenkiintoisimmista esiintyjistä ja kappaleista.

Eurovision laulukilpailu

Vuonna 2005 kilpailu tuli Ukrainan pääkaupunkiin - Kiovaan. Osallistujien luetteloon kuului jälleen Unkari, Bulgaria ja Moldova. Kaiken kaikkiaan oli 39 maata. Finaalissa oli 25. Näin ollen paikat jakautuivat seuraavasti: 1 - Kreikka (Elena Paparizu, minun numero yksi), 2 - Malta (Chiara, enkeli), 3 - Romania (Lumnica Angel, anna minun kokeilla) . Valitettavasti kolme parasta ei ollut entisen Neuvostoliiton edustajia.

Kuten tiedätte, 2006 toi Dima Bilanin toiseksi. Lopussa venäläinen laulaja kilpaili 24 maan osallistujien kanssa. Tämän seurauksena raskasmetalliryhmän "Lordi" suomalaiset hirviöt osoittautuivat ensimmäiseksi, ja kolmas - laulaja Leila Bosnia ja Hertsegovinasta.

Vuonna 2008 Eurovision laulukilpailu pidettiin Belgradissa. Kilpailuun osallistui 43 maata. Finaalit olivat neljän suuren Serbia-sarjan maat sekä kunkin puolivälierän 9 maan voittaja. Tämän seurauksena hopeaa kulkee Ukrainan Ani Lorak ("Shady Lady"), pronssi - Kalomire Kreikasta (Secret Combination), Dima Bilan tuo kulta Moskovaan. Hänen kokoonpanonsa "Usko minua" saa 272 pistettä ja tulee ehdottomaksi voittajaksi.

Vuonna 2009 kilpailu isännöi Moskova. Tänä vuonna 42 maata tuli Venäjän pääkaupunkiin. Georgia ja San Marino kieltäytyivät osallistumasta, mutta Slovakia palasi. Big Five -maiden lisäksi Venäjälle, Liettuaan, Israeliin, Ruotsiin, Kroatiaan, Portugaliin, Islantiin, Armeniaan, Kreikkaan, Viroon, Tanskaan, Maltalle, Bosnia ja Hertsegovinaan, Turkkiin, Albaniaan, Ukrainaan ja Romaniaan tuli finaali. Kulta, joka sai 387 pistettä, sai Norjan Alexander Rybakin ("Fairytale") edustaja. Toisella sijalla oli huomattava marginaali Islannissa Yohannalla ja kolmannella - duetto Azerbaidžanista. Venäläinen laulaja Anastasia Prikhodko onnistui vain saavuttamaan 11. sijan (91 pistettä).

Kalastus Norjan voiton jälkeen kolmannen kerran sai oikeuden järjestää kilpailu, joka tällä kertaa tapahtui Oslon lähiöissä. Osallistujien määrä väheni 39: een. Kieltäytyi tulevan Montenegron, Unkarin, Tšekin tasavallan ja Andorran edustajista. Kuitenkin Georgia palasi paikalle. Äänestystulokset saivat 246 pistettä, Saksasta Lena Meyer Landrut voitti laulun "Satellite", jota seurasi Turkki ja Romania. Peter Nalitchin henkilöstö Venäjältä osoittautui yhdentoista.

Laulajan voitto Lena antoi oikeuden harjoittaa vuonna 2011 Saksan Dusseldorfin Eurovisioa. 43 maata osallistui, joista 4 palasi kilpailuun. Venäjä meni finaaliin, mutta Alexei Vorobiev sai vain 16. sijan. Ensimmäinen oli Azerbaidžanin Ell & Nikin duo laululla "Running Scared". Rafael Gualazzi Italiasta otti hopeaa ja Erik Saade Ruotsista - pronssi.

57 Eurovision laulukilpailu pidettiin Azerbaidžanin - Bakun pääkaupungissa. Tällä kilpailulla Venäjä teki todellisen läpimurron lähettämällä joukkue "Buranovskie grandmothers". Kansanmusiikkiyhdistys ja Udmurt-sävelet voitti Euroopan ja voitti 2. sija. Tuloksena 372 pistettä ensimmäisellä sijalla oli lauluntekijä Laurin laulu "Euphoria". 3 - Serbia-edustaja Zeljko Joksimovic.

Eurovision vuonna 2013 pidettiin ruotsalaisessa Malmön kaupungissa. 39 maata ilmaisi halua osallistua. Hankkeen äänen voittaja - Venäjän edustaja Dina Garipova meni finaaliin ja onnistui pääsemään viiden parhaan joukkoon (5. sija). Kolme johtajaa: Emilia de Forest (Tanska), Farid Mammadov (Azerbaidžan), Zlata Ognevich (Ukraina).

Eurovision 2014 tuloksia

59. Eurovision laulukilpailu pidettiin Tanskassa ja osoittautui runsaasti skandaaleja. Tosiasia on, että Itävallan edustaja oli travesty-artist Tom Neuwirth. Hän esiintyi parrakas naisen Conchy Wurstin kuva ja lauloi laulun "Rise Like a Phoenix". Kaunis huone, voimakas laulu ja järkyttävä kuva toivat laulajalle 290 pistettä ja voiton. Alankomaiden ryhmä "Common Linnets" ja niiden määrä "Calm behind the Storm" sai 238 pistettä ja sai toisen sijan. Kolmas oli Sanna Nielsen Ruotsista. Hänen laulunsa "Undo" oli 218 pistettä. Tolmachevy-sisaret Venäjältä saivat arvokkaan 7. sijan ja 89 pistettä kappaleelle "Shine".